Навчально-методична рада «Формування комунікативної компетентності учнів початкової школи на уроках української мови».

28 квітня 2016 року на базі  гімназії № 1 м. Херсона відбулося проведення навчально-методичної ради КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» Херсонської обласної ради з теми: «Формування комунікативної компетентності учнів початкової школи на уроках української мови».

В цьому заході приймали участь учителі початкових класів гімназії № 1, учителі-логопеди при ЗНЗ м. Херсона управління освіти Херсонської міської ради та методист психологічної служби методичного кабінету при управлінні освіти.

Методист з навчальних дисциплін та виховної роботи вчителів-логопедів Маркіна А. Б. і  вчителі –логопеди: Маслова Т.В., Мельник О.В. представили майстер - клас під гаслом « Інтелект їде у бричці мови».

Якщо час втрачено, мова не розвинена, то чого ж очікувати від інтелекту дитини? Він також не буде розвиватися, бо його гальмує погана мова.

Як допомогти дитині в таких випадках? Відповідь знаходимо в

«Державному  стандарті початкової загальної освіти».

Основною думкою цього документу є дати такій дитині рівні можливості в освіті. Таку безкоштовну можливість  надають шкільні логопеди дітям, які мають проблеми в мовленнєвому розвитку.

 На майстер-класі були представлені фрагменти відкритого логопедичного заняття  з  використанням варіативних форм діяльності, традиційних і нетрадиційних методик, нестандартних ідей:

-         мнемосхеми;

-         нейропсихологічні прийоми;

-         опора на різні види аналізаторів;

-         використання природного матеріалу, що дають поняття про об’ємність звука;  

-         коментоване читання  та комп’ютерні технології, які допомагають ефективно вирішувати мовленнєві проблеми учнів як усного так і писемного мовлення.

Також вчителями-логопедами шкіл м. Херсона була представлена виставка  з власними наробками, різноманітною наочністю, роздатковим  та дидактичним матеріалом, які вони використовують на своїх заняттях для вдалого подолання мовленнєвих труднощів у дітей -логопатів.

 

 

 

 

Додати новий коментар

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.