Круглий стіл вчителів – логопедів шкільних та дошкільних логопедичних пунктів при управлінні освіти Херсонської міської ради (05.01.22)

 

     5 січні на базі ЗЗСО№41 відбувся круглий стіл вчителів – логопедів шкільних та дошкільних логопедичних пунктів при управлінні освіти Херсонської міської ради. На якому були розглянуті такі питання:

  • Аналіз роботи МО за 2021рік та планування роботи на 2022 рік.
  • Моніторинг результативності корекційно – відновлювальної роботи вчителів-логопедів за Ι семестр 2021-2022 н. р.».
  • «Варіативні форми діяльності в логопедичній роботі з дітьми з порушенням мовлення» (нетрадиційні та традиційні методи роботи).

     З аналізом роботи методичного об'єднання за 2021 рік виступила МаркінаА.Б. та ознайомила з планом роботи на наступний 2022 рік. Планування було складене з урахуванням наробок по самоосвіті  вчителів – логопедів та вивчення актуальних питань.

     Методичною радою була розроблена система динамічного моніторингу, яка апробована на шкільних та дошкільних логопедичних пунктах. Розробленні діагностичні карти для виявлення результатів корекційно – відновлювальної роботи з дітьми з мовленнєвими вадами. Ця система дозволила ефективно оцінити динаміку і успішність у засвоєнні корекційно – відновлювальних програм. По даним за І семестр 2021-2022 н.р.  випущено з виправленою звуковимовою 89 учнів та зараховано  93  на навчання в ІІ семестрі.

     Новікова Н.П. висвітлила питання варіативних форм діяльності в логопедичній роботі з дітьми з порушенням мовлення, які призводить до стимуляції систем відповідності мовленнєвих зон кори головного мозку, нормалізацію анатомофізіологічних процесів організму, скорочують терміни корекційної роботи, підвищують якість та ефективність роботи, налагоджують спадкоємність в роботі усіх зацікавлених в корекції мовлення дітей.

     Бушкова О.В. визначила основні сучасні інноваційні логопедичні технології, що застосовуються у роботі логопеда. Та скомпонувала їх за основними групами.

Додати новий коментар

Plain text

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Адреси сторінок і електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.
  • Рядки і абзаци переносяться автоматично.